email
ovoda.ovi@freemail.hu 06 (46) 951-923

Óvodánk

 

Munkatársaink

 

Csoportjaink

 
top

Köszöntő és bemutatkozás

Sok szeretettel üdvözöljük a Fulókércsi Óvoda weboldalán!

Röviden a településről:

Fulókércs Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a történelmi abaúji térségben, a Keleti- Cserehát tájegységben, a Bélus patak völgyében található. Elérhetősége a 2626. számú országos közút mentén, Encs városától északnyugati irányban található, mintegy 13 km távolságban.  A településkezdeményt egy 1234-ben kelt oklevél olyan lakott helyként tartja nyílván, amely Szurdokbényével és Fájjal határos.  Napjainkban Fulókércs közigazgatási területe 18,59 km2, a településen található 118 lakásban mintegy 393-an élnek. A települési önkormányzat közigazgatási feladatait a Mérai közös hivatallal látja el.

Fulókércsi Óvoda

Óvodánk B-A-Z megye, abaúji kistérségében, Fulókércsen található.
Az óvoda 2006-ban kezdte meg működését, az intézmény 50 kisgyermek óvodai nevelését teszi lehetővé, két csoportban.
Helyi Óvodai Nevelési programunkat több éves munka során alakítottuk, formáltuk saját és a közösség igényeit figyelembe véve. Programunk lehetővé teszi a gyermekek változó, eltérő szükségleteinek figyelembevételét, a hiányzó szokások kialakítását, a 3-7 éves gyermekek együtt, vagy osztott csoportban történő nevelését, az eltérő családi értékek és kultúrák toleranciáját, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek fokozottabb mentális, érzelmi és szociális támogatását. A csoportokon belül az egyéni bánásmódra, differenciált foglalkoztatásra, felzárkóztatásra helyezzük a hangsúlyt.
Mindent megteszünk az egyéni képességek kibontakoztatásáért és az egészséges önbizalommal teli, gátlástól mentes személyiség kialakításáért. Szolgáltatásainkat a szakmaiság, és a gyerekek mindenekfelett álló érdekét szolgáló szempontok határozzák meg.

top
error: Ne másolj adatot.